Elämää kehossa – kehonhuoltajan esittely

Tervetuloa Tanssittamon Kehohuoltamoon!

Olen Henna Ikkala, 36-vuotias yrittäjä, joka tutustui kehohoitoihin jo 9- vuotiaana. Olin sairastanut pitkään hakkaavaa yskää, johon eivät purreet lääkekuurit toisensa perään. Lähdimme hakemaan apua vyöhyketerapiasta. Muistan istuneeni isossa tuolissa, jossa lempeän oloinen mies paineli jalkapohjiani. Seuraavana yönä en enää yskinyt ja pääsin vaivastani. Tämän jälkeen hakeuduin samaiseen hoitoon useasti aktiivisimman tanssijaurani aikana, jolloin kehoni oli välillä todella kireä ja stressaantunut ja tästä johtuen sain jälleen useita infektioita. Jälleen kerran apu löytyi ja oma kiinnostus tätä hoitomuotoa kohtaan nousi.

Vuonna 2009 aloitin koko kehon vyöhyketerapeutin opinnot Medika Novan järjestämillä kursseilla. Koulutukseen kuului siihen aikaan 8 käytännön hoitotyön kurssia, peruslääketieteen ja ravitsemuksen kurssit sekä paljon käytännön hoitotyötä. Ensimmäisen kerran aloitin työskentelyni Oulussa Neo Eheässä olossa vuonna 2013, jolloin suoritin viimeisiä harjoitteluja ja siitä lähtien olen tehnyt tätä työtä säännöllisesti , suurella mielenkiinnolla ja sydämen palolla. Opiskelen ja tutkin koko ajan lisää ihmeellisen kehomme toimintaa ja hämmästyn edelleen joka kerta sitä, kuinka kireyksien ja stressin laukaiseminen kehossa saa aikaan hyviä tuloksia. Hoitotyössäni kuuntelen tarkkaan jokaisen ihmisen kehoa ja hoidan jokaisen yksilöllisesti, eri hoitotekniikoita yhdistellen.

Koen, että vyöhyketerapia hoitomuotona on käsityöläisammatti, joka muuntuu aina tekijänsä mukaan ja jokaiselle hoitajalle muodostuu omat vahvuudet ja kädenjälki. Jos olet käynyt toisella hoitajalla, minun tekemäni hoito voi poiketa tästä paljonkin. Se kuuluu asiaan ja tärkeää onkin löytää aina juuri itselle sopiva hoitaja. Olen hoitajana hyvin keskittynyt ja rauhallinen ja pyrin hoidon aikana tarkkailemaan ja kuuntelemaan kehoa. Hoidon jälkeen saatan antaa sinulle käytännön vinkkejä, joilla keinoin voit itse auttaa kehoasi pääsemään takaisin tasapainoon. Mikäli sinulla on kehossasi pitkäaikainen vaiva, sinun tulee aina ensin konsultoida lääkäriä, jotta fyysiset sairaudet voidaan poislukea. En puutu koskaan lääkemääräyksiin enkä tule antamaan sinulle ohjeita siitä, kuinka elät elämääsi tai mitä valintoja teet. Olen hoitaja, joka auttaa sinun kehoasi voimaan paremmin ja samalla voit kuulostella, mitä kehosi tarvitsee, jotta se pääsee takaisin tasapainoisempaan tilaan.

Hoitoon saavat hakeutua kaikki, jotka kokevat tämän hoitomuodon omakseen ja pyrin auttamaan siinä missä pystyn. Jostain syystä olen näiden vuosien aikana kuitenkin päässyt tutustumaan tarkemmin erityisesti stressaantuneen kehon hoitoon (unettomuus,väsymys,ylikierrokset,selittämättömät kiputilat, ärtyisyys, tunneköyhyys) sekä olemaan apuna raskauden eri vaiheissa. (raskauden suunnittelu sekä loppuraskauden hoito). Näiden lisäksi olen hoitanut paljon vauvoja varhaisten vatsavaivojen kanssa sekä työskennellyt erilaisten kipu- ja jännitystilojen parissa.

Kiitos, kun otit aikaa tutustua minuun ja toimintaani <3

Henna Ikkala/ Yrittäjä, vyöhyketerapeutti, tanssija

Lue myös blogiteksti aiheesta